Skip to main
Reactie FromFarmers op rapport Remkes: ''Wat wel kan''
06 oktober 2022

Reactie FromFarmers op rapport Remkes: ''Wat wel kan''

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. Woensdag 5 oktober presenteerde Johan Remkes zijn rapport met daarin de denklijn om in Nederland tot een oplossing uit de stikstofimpasse te komen. Het is nu aan het kabinet om te besluiten of zij de denklijn overneemt. De regering streeft ernaar om 14 oktober a.s. met een reactie te komen.

FromFarmers:

''FromFarmers, en natuurlijk ook ForFarmers, herkennen in het rapport van de heer Remkes de kritische noot richting de overheid. Daarnaast hebben we geconstateerd dat de heer Remkes op sommige punten naar de verschillende gesprekspartners heeft geluisterd en de noodzaak voor lange-termijn-duidelijkheid en een nationaal innovatieprogramma heeft benadrukt. De aanbeveling om de stoffenbalans terug te laten keren vinden we positief en biedt ons gelegenheid daar goed op in te spelen. Ook constateren we dat dit rapport een denklijn is en dat de politiek nu weer aan zet is. We hebben wel zorg op sommige onderdelen, zoals natuurlijk op de situatie rondom de ‘piekbelasters’ maar ook rondom de zonering en over hoe garanties worden gegeven met betrekking tot het verdienmodel. Het Kabinet is nu weer aan zet, daar wachten we nu eerst op om een eindoordeel te kunnen vellen.''

FarmConsult van ForFarmers heeft het rapport alvast voor je samengevat, lees de samenvatting op: https://www.farmconsult.nl/nieuws/rapport-remkes-wat-wel-kan-uit-de-impasse-en-een-aanzet-voor-perspectief.aspx Zie onderstaand de aanbevelingen van Johan Remkes in drie lijnen:

Voor vragen kunt u terecht bij Theo Schennink, Manager Coöperatiezaken: +316 82250142

Teamfoto

Vragen?

Het team coöperatiezaken is er voor de leden voor allerhande vragen. Daarnaast ondersteunen ze de ledenraad en het bestuur om invulling te geven aan het beleid van de coöperatie. Ook deze drie personen zijn (rechtstreeks) via deze website te bereiken, met andere woorden: het is bij ons “binnen zonder kloppen”.

Kom in contact
Contact
Bel Mail App