NederlandsDeutsch
A A A

Young Farmers Day was ‘leuk, ontspannen en leerzaam’

De trots en toekomst van jonge agrariërs was het centrale thema tijdens de ‘Young Farmers Day’ op vrijdag 26 juni jl. Onder de bezielende leiding van Yvon Jaspers discussieerden ruim 230 aanwezigen over het imago van de Nederlandse landbouw en wat jonge boeren kunnen doen om dit te verbeteren. Deze speciale dag werd georganiseerd door NAJK en Coöperatie FromFarmers op de bedrijfslocatie van ForFarmers in Lochem.

Beide voorzitters, Eric Pelleboer van het NAJK en Arjan Schrijver van FromFarmers, gaven de aftrap. Jan Eggink, voorzitter van het bestuur van FromFarmers, liet zien waar een moderne coöperatie voor staat en hoe deze zich verder zal ontwikkelen.

Trendwatcher Richard van Hooydonk zorgde daarna voor de nodige reuring met zijn toekomstvisie. Hij besprak de technische veranderingen die ons binnen het agrarisch bedrijf te wachten staan en schetste een toekomst waarin vrijwel alle werkzaamheden volledig geautomatiseerd zijn en boeren enkel nog een paar uur per dag via beeldschermen hun processen controleren. Er ontspon zich een leuke discussie met de zaal waar ook Yvon Jaspers zich in mengde. Het publiek was van mening dat vooral de passie voor het vak en de betrokkenheid met de dieren het boerenleven zo leuk en uitdagend maken.

Na een uitgebreide lunch volgde een forumdiscussie met vier boeren die ieder op hun eigen manier invulling geven aan maatschappelijke betrokkenheid en imagoverbetering van de sector en van het eigen bedrijf. Duidelijk werd dat iedere boer op dit punt vooral zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen en dat dit begint met trots zijn op jezelf en op de sector in algemene zin. Ofwel: ‘Proud to be a Farmer’.

Het formele gedeelte van de dag werd op sfeervolle en verrassende wijze afgesloten met een vorm van ‘magisch cabaret’ dat voor een flinke dosis energie zorgde. Hierna konden de gasten de locatie van ForFarmers bezichtigen en op het terras met elkaar in gesprek gaan en van een hapje, een drankje en de zon genieten. De aanwezigen omschreven de dag als een ‘topdag’; leuk, ontspannen en leerzaam.

Bekijk de sfeerimpressie van deze succesvolle dag hieronder en op de site van Eventcreators (code 261020)

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 19-6-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 -0,60
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren