NederlandsDeutsch
A A A
23-11-2016

ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2016

Coöperatie FromFarmers heeft als kernactiviteit  het beheren van haar belang in ForFarmers  N.V., waarvan zij (groot)aandeelhouder is. Coöperatie FromFarmers meldt dat ForFarmers vandaag haar voortgangsrapportage over het derde kwartaal 2016 heeft gepubliceerd.

Derde kwartaal 2016 kernpunten:

  • Volume Total Feed licht gedaald
  • Brutowinst: - lichte stijging bij gelijkblijvende koersen
                         - door devaluatie Britse pond per saldo daling
  • EBITDA groei in lijn met verbeteringen eerste halfjaar 2016


ForFarmers heeft een sterk derde kwartaal (Q3) 2016 gehad, met een EBITDA groei die in lijn ligt met de verbetering zoals gerapporteerd in het eerste halfjaar. Autonoom daalde het volume Total Feed dat werd verkocht in het derde kwartaal licht. Zowel lagere grondstofprijzen, die aan klanten worden doorgegeven, en de translatie van het gedevalueerde Britse pond naar euro zorgden voor een lagere omzet. De brutowinst liet bij gelijkblijvende koersen een kleine stijging zien. Inclusief het valuta-effect was er per saldo sprake van een daling.

“Door een sterke focus op kostenbeheersing en verdere implementatie van het One ForFarmers programma liggen wij op koers met de realisatie van onze Horizon 2020-strategie en de eerder afgegeven doelstelling ten aanzien van een gemiddelde EBITDA groei van in de ‘mid single digits’  bij gelijkblijvende koersen”, aldus Yoram Knoop, CEO van ForFarmers.  

Klik hier om het hele persbericht te openen

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 19-6-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 -0,60
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren