NederlandsDeutsch
A A A
05-06-2013

ForFarmers verkoopt aandelen Agrovision

CoMore B.V. uit Zeist heeft op 4 juni het merendeel van de aandelen van Agrovision overgenomen. De aandelen waren in handen van verschillende partijen.  Met Agrifirm (33%), Siva-producten (27%) en ForFarmers (23%) als grootste aandeelhouders. De aandeelhouders van Agrovision kozen voor verkoop van de aandelen Agrovision omdat zij zich willen richten op hun kernactiviteiten. CoMore heeft daarentegen een strategie waar de activiteiten van Agrovision uitstekend in passen. CoMore heeft 92% van de aandelen overgenomen van de huidige groep van aandeelhouders.

Met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2013 heeft CoMore Agrovision overgenomen. CoMore en Agrovision verwachten met deze overname de agrarische sector meerwaarde te kunnen bieden op het gebied van IT en managementinformatie. Door de krachten te bundelen, kan er nog beter worden ingespeeld op alle ontwikkelingen in de agrarische sector.

Voor de klanten van Agrovision verandert er niets. Agrovision blijft de agrarische markt voorzien van de juiste software programma’s en advies op het gebied van automatisering.

Agrovision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitenland. Voor de agribusiness biedt Agrovision hoogwaardige ICT-oplossingen. Met 86 fte aan medewerkers haalt Agrovision een netto omzet van 10,3 miljoen. En een voor 2012 verwachte winst na belasting van 12%. De missie van Agrovision is key-speler worden en blijven in software voor de agrariër en de agribusiness in Nederland, België, Spanje, Duitsland.

CoMore komt voort uit de agri-foodsector en is sterk in zakelijke dienstverlening. Het dienstenpakket bestaat uit controle, audits, onderzoek, keuring, inspectie, bemonstering, certificering, classificatie, verzekeringen en meer.  CoMore werkt met jaarbegrotingen van ongeveer 45 miljoen euro. Het aantal medewerkers van CoMore en de bedrijven waarvoor CoMore diensten levert, is circa 600. 

ForFarmers is een moderne voeronderneming, hoofdzakelijk actief in Noordwest-Europa. Haar kernactiviteiten zijn de productie en afzet van voeders en handelsartikelen. Onder ForFarmers vallenmeerdere (meng-)voerbedrijven, waaronder ForFarmers Hendrix, BOCM PAULS, FarmFeed Hedimix en meerdere deelnemingen. De omzet bedraagt EUR 2,6 miljard, de afzet voeders bedraagt op jaarbasis 8,6 miljoen ton, waarvan 6,3 miljoen ton mengvoeders. De bedrijfsvoering van ForFarmers is gestoeld op de kernwaarden ambitie, rendement en duurzaamheid. Op 31 december 2012 bezat Coöperatie FromFarmers 82,5% van de aandelen van ForFarmers Group.
ForFarmers Group B.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99, info@forfarmers.eu, www.forfarmers.eu and www.forfarmersgroup.eu.

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 20-5-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 18,06 -0,04
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren