NederlandsDeutsch
A A A
02-04-2012

Voerequivalenten te benutten door groter gedeelte klanten ForFarmers Group

2 april 2012, 08:07u
De raad van commissarissen van ForFarmers Group B.V. en de raad van commissarissen van Coöperatie FromFarmers U.A. hebben ingestemd met een voorstel waardoor een grotere groep klanten binnen de ForFarmers Group voerequivalenten kunnen benutten.

Door het (fysiek) samenvoegen van met name, de Nederlandse voeractiviteiten van ForFarmers B.V. en Hendrix UTD, maar ook Hedimix en FarmFeed, is het niet mogelijk om onderscheid te blijven maken op basis van herkomst van klanten.

Om voor de benutting van voerequivalenten in aanmerking te komen, dienen de relevante klanten lid te worden van Coöperatie FromFarmers U.A. en voerequivalenten in hun bezit te verkrijgen. Er worden geen extra voerequivalenten uitgegeven.

In het kader van de in 2003 ingezette groeistrategie is in november 2005 besloten om het vermogen van Coöperatie FromFarmers U.A. op naam te zetten. Hierbij wordt het vermogen in 10 jaar, van 2007 tot en met 2016, op naam van de leden gezet. Coöperatie FromFarmers U.A. bezit per 31 december 2011 (+/-  87,6 %) van de certificaten van ForFarmers. De verdeling van het vermogen van Coöperatie FromFarmers U.A. geschiedt door het op naam van haar leden zetten van certificaten van aandelen van ForFarmers Group B.V. (hierna ‘certificaten’). De certificaten die Coöperatie FromFarmers U.A. bezit, vormen het te verdelen vermogen van Coöperatie FromFarmers U.A.

De verdeling van het vermogen van Coöperatie FromFarmers U.A. is gebaseerd op de benutting van voerequivalenten. Benutting van voerequivalenten geschiedt door afname van producten. Elk jaar wordt afgerond maximaal 10% van het vermogen verdeeld. De vermogensrechten worden per lid toegekend. De toegekende vermogensrechten worden per lid bijgeschreven op hun individuele participatierekening in het vermogen van Coöperatie FromFarmers U.A.. De ledenraad heeft in september 2010 besloten dat conversie (omzetting) van participatierekeningen in certificaten mogelijk is. Via het handelsplatform www.forfarmersstockexchange kunnen voerequivalenten, certificaten en participatierekeningen worden verhandeld. Niet leden van Coöperatie FromFarmers U.A. (derden) kunnen alleen in certificaten handelen.

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 19-6-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 -0,60
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren