NederlandsDeutsch
A A A
05-07-2012

Overname BOCM PAULS door ForFarmers goedgekeurd

De Europese en Jersey Mededingingsautoriteiten hebben toestemming gegeven voor de op 29 maart 2012 aangekondigde overname van het Britse voerconcern BOCM PAULS door ForFarmers Group. De ondernemingsraad heeft eerder al een positief advies uitgebracht. De overdracht van de aandelen vindt 11 juli a.s. plaats. Vanaf dat moment maakt BOCM PAULS deel uit van de ForFarmers Group.

Door de aankoop van de activiteiten van BOCM PAULS, wordt ForFarmers het grootste voerconcern in Europa met:

  • 8,8 miljoen ton voeders, waarvan 6,5 miljoen ton mengvoer en 2,3 miljoen ton enkelvoudige producten en bijproducten 
  • 2500 medewerkers
  • een omzet van 6,6 miljard euro

De operationele leiding van BOCM PAULS staat na de overname onder leiding van de heer Iain Gardner, lid van de board of directors van BOCM PAULS. Tevens maakt de heer Gardner vanaf de overdracht deel uit van de groepsdirectie van ForFarmers. Ook de heren Bill Mayne en James Powell zullen zich  als leden van het bestuur met hun kennis en kunde blijven inzetten.

BOCM PAULS  zal de markt blijven bewerken op dezelfde succesvolle manier als zij de afgelopen jaren heeft gedaan. Met het Total Feed business concept biedt zij de veehouder iedere mogelijke  (nutritionele) voeroplossing die hij nodig heeft, waarbij altijd het maximale rendement voor de klant voorop staat.

ForFarmers Group wil door het benutten van schaalvoordelen een optimale bijdrage leveren aan het rendement op boerenbedrijven. De basis hiervoor is de combinatie van maximale efficiency en optimale kennisbenutting.

ForFarmers heeft de ambitie om de beste klantgerichte onderneming voor voeding van landbouwhuisdieren in Europa te zijn. Deze stap past bij haar beleidsuitgangspunt beter te worden door te groeien.

 

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 10-7-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 0,00
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren