NederlandsDeutsch
A A A
19-03-2012

Groen licht voor ForFarmers en Hendrix

De Europese Mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de op 16 november 2011 aangekondigde overname van Hendrix door ForFarmers Group. De betreffende (Centrale) ondernemingsraden hebben eerder al een positief advies uitgebracht. Dit betekent dat het integratieproces kan starten. De juridische overdracht van de activiteiten vindt plaats aan het einde van deze maand. Dit betekent dat vanaf 1 april aanstaande Hendrix formeel onderdeel uitmaakt van ForFarmers Group.

Door de aankoop van de activiteiten van Hendrix ontstaat één van de grootste voerbedrijven van Europa met:

  • 4,5 miljoen ton mengvoer
  • 1,5 miljoen ton enkelvoudige en natte en droge bijproducten
  • 1.500 medewerkers
  • een omzet van 5 miljard euro


De nieuwe organisatie wil door het benutten van schaalvoordelen haar klanten een optimale waarde/prijs-verhouding blijven bieden. De basis hiervoor is de combinatie van maximale efficiency en optimale kennisbenutting. Het bestaande dealernetwerk van Hendrix blijft hierin een belangrijke rol vervullen.

De nieuwe organisatie heeft de ambitie om één van de beste en grootste klantgerichte ondernemingen voor voeding van landbouwhuisdieren in Europa te zijn. Deze stap past bij haar beleidsuitgangspunt beter te worden door te groeien. Daarnaast blijft het de ambitie een optimale bijdrage te leveren aan het rendement op boerenbedrijven.

Het jaar 2012 zal in het teken staan van de integratie van beide organisaties. Doel is een organisatie neer te zetten met een uitdagende werkomgeving voor medewerkers en dealers. Het uitgangspunt is een no-nonsense organisatie, die dicht bij boeren staat en weet wat er speelt in de markt

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 16-7-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 0,00
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren