NederlandsDeutsch
A A A
29-03-2012

ForFarmers zet grote stap in Europese diervoermarkt met overname BOCM PAULS

29 maart 2012, 08:00u

 
ForFarmers wordt grootste voerproducent in Europa. ForFarmers neemt het Britse voerconcern BOCM PAULS over en wordt daarmee de grootste voerproducent in Europa. Gisteren, woensdag 28 maart 2012, is daartoe de koopovereenkomst ondertekend. Met de koop gaan alle aandelen van BOCM PAULS over naar ForFarmers. 

De aankoopprijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van € 85 miljoen na aftrek van een voorziening voor tekorten van het pensioenfonds en een uitgestelde betaling van de netto-opbrengsten van bezittingen bestemd voor projectontwikkeling. De transactie moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders van ForFarmers Group. Daarnaast wordt een Europese mededingingsprocedure doorlopen en wordt advies gevraagd aan de ondernemingsraad. 
 
BOCM PAULS is met een marktaandeel van 20% marktleider op het gebied van de productie en verkoop van mengvoeders in Groot-Brittannië, heeft elf mengvoerfabrieken en zeven  locaties waar speciaal maatvoer (blends) wordt geproduceerd. Op jaarbasis produceert BOCM PAULS ruim 1,9 miljoen ton mengvoer (inclusief blends). De omzet bedraagt 600 miljoen euro.
 
BOCM PAULS heeft het “Total Feed Business”-concept in de markt gelanceerd, wat tot een forse stijging van de afzet heeft geleid. Met dit concept biedt BOCM PAULS iedere mogelijke (nutritionele) voeroplossing, die de veehouder nodig heeft, waarbij altijd het maximale rendement voorop staat.
 
Door de aankoop van de activiteiten van BOCM PAULS, wordt ForFarmers het grootste voerconcern in Europa met:
 
  • 8,8 miljoen ton voeders, waarvan 6,5 miljoen ton mengvoer en 2,3 miljoen ton enkelvoudig en bijproducten.
  • 2.500 medewerkers
  • omzet van 6,6 miljard euro
 
ForFarmers heeft de ambitie om de beste klantgerichte onderneming voor voeding van landbouwhuisdieren in Europa te zijn. De overname van BOCM PAULS past in de strategie: beter worden door te groeien. ForFarmers verwacht synergievoordelen te behalen door de inkoopomvang en de beschikbaarheid van kennis, onder andere op het gebied van automatisering.
 
BOCM PAULS wordt na de overname geleid door het huidige management.
 
Voor het optimaal managen van de nieuwe organisatie zal de directie van ForFarmers Group gaan bestaan uit de personen: Bert Jan Ruumpol (CEO, chief executive officer), Arnout Traas (CFO, chief financial officer), Jan Potijk (COO, chief operating officer), Ronald van de Ven (COO, chief operating officer) en Nico de Vos (CNO, chief nutritional officer). Na goedkeuring van de  overname van BOCM PAULS zal de verantwoordelijke directeur van BOCM PAULS als COO aan de directie van de ForFarmers Group worden toegevoegd.
 
Voor de Nederlandse, Duitse en Belgische klanten verandert er door deze overname weinig. De ambitie van ForFarmers blijft een optimale bijdrage te leveren aan het rendement op boerenbedrijven. ForFarmers is en blijft een no-nonsense organisatie, die dicht bij haar boeren staat en weet wat er speelt in de markt. 

 

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 16-7-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 0,00
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren