NederlandsDeutsch
A A A
01-03-2011

ForFarmers koopt vier hectare industrieterrein in Oss

Het college van de Brabantse gemeente Oss heeft vanmorgen haar goedkeuring verleend aan de verkoop van vier hectare industrieterrein aan ForFarmers. Met de aankoop van vier hectare industrieterrein in Oss heeft ForFarmers een eerste stap gezet voor een nieuwe mengvoerfabriek in Zuid-Nederland.

Het terrein heeft een directe aansluiting op de Maas, zodat schepen tot 3.000 ton de locatie kunnen bereiken. De aankoop past in de plannen van ForFarmers om verder te groeien in Zuid-Nederland.

De strategie van ForFarmers is gericht op innovatie, groei en kostenefficiëntie. De focus hierop is de laatste jaren succesvol gebleken. De verkoop van voeders in Zuid-Nederland (vooral Brabant) is de laatste jaren fors toegenomen. Ook in 2010 nam de afzet in Zuid-Nederland toe met ruim 22%.

Gezien de ligging van de huidige productielocaties en de toenemende transportkosten is ForFarmers zich gaan oriënteren op een productielocatie in Zuid-Nederland. Door de bouw van een fabriek in Oss kan de Zuid-Nederlandse markt beter en efficiënter worden voorzien. Vooral op het gebied van transport zijn er grote besparingen mogelijk. Daarnaast zal de fabriek van de modernste technieken worden voorzien, zodat de geproduceerde voeders aan alle eisen voldoen en de beste technische resultaten bij de dieren gerealiseerd worden.

Het terrein is gelegen op industrieterrein Elzenburg-Noord, is vier hectare groot en heeft een directe aansluiting op de Maas, zodat schepen tot 3.000 ton de nieuwe locatie kunnen bereiken. De aan- en afvoer van producten kan dus gerealiseerd worden per schip en vrachtauto. ForFarmers verwacht dat haar afzet van mengvoer in Zuid-Nederland verder zal groeien. Hier wordt, ook qua flexibiliteit, rekening mee gehouden in het ontwerp van de beoogde fabriek. De aankoop van het terrein en de bouw van een nieuwe fabriek passen bij de groeiambitie van ForFarmers en levert een aanzienlijke bijdrage aan een duurzamere productie van mengvoer in Nederland.

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 16-7-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 0,00
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren