NederlandsDeutsch
A A A
20-10-2017

Coöperatie FromFarmers doet melding bij AFM dat kapitaalbelang in ForFarmers N.V. is gedaald tot onder 50%*

Stembelang van Coöperatie FromFarmers nog ruim boven 50%

Coöperatie FromFarmers (‘de Coöperatie’) heeft vandaag bij de AFM gemeld dat haar kapitaalbelang in ForFarmers N.V. is gedaald tot 49,99%. Op 31 December 2016 bedroeg dit kapitaalbelang 53,2%. De Coöperatie kan ook het stemrecht uitoefenen voor het kapitaalbelang dat de Stichting Beheer- en Administratiekantoor ForFarmers in ForFarmers heeft. Het stembelang dat de Coöperatie thans in ForFarmers heeft is daarom nog 58,12%. Het prioriteitsaandeel dat Coöperatie FromFarmers in ForFarmers heeft blijft van kracht.

Kapitaalbelang
Het kapitaalbelang dat de Coöperatie in ForFarmers N.V. heeft is gesplitst in een direct en een indirect belang. Het directe belang bedraagt op dit moment 17,5%*. Het indirecte belang, dat 32,49% bedraagt, is in handen van de circa 4.500 leden van Coöperatie FromFarmers in de vorm van participatierekeningen. Deze leden kunnen op elk moment zelf besluiten tot verkoop van hun participatierekening, of een deel ervan, via Euronext Amsterdam.

Stembelang en Prioriteitsaandeelhouder Coöperatie FromFarmers in ForFarmers
Zolang individuele leden het stemrecht over hun participatierekeningen niet opvragen wordt het stemrecht uitgeoefend door de Coöperatie. De Coöperatie kan ook steminstructie geven met betrekking tot het belang dat in handen is van de Stichting Beheer- en Administratiekantoor ForFarmers. Daardoor is het huidige stembelang van de Coöperatie meer dan 50%: het resultaat van de optelling van het directe en het indirecte belang (49,99%) en het belang van de Stichting (8,13%) in ForFarmers.

De Coöperatie is houder van het prioriteitsaandeel in ForFarmers N.V. Het prioriteitsaandeel geeft Coöperatie FromFarmers bepaalde rechten als de zeggenschap op de gewone aandelen op 1 januari van een kalenderjaar boven de 50% of boven de 20% ligt. Het prioriteitsaandeel is derhalve van kracht.

Koers aandeel

Voerequivalenten (V€) 10-7-2019

Voerequivalenten (V€)
Bekijk koersinformatie 17,50 0,00
VON Portaal
Handelsplatform
Contact
Lidmaatschap
Regeling jonge boeren